top of page

Kina har en historie på over 5000 år. Allerede fra omkring 500 fvt. finnes nedtegnelser angående den kulinariske interessen i landet, blant annet fra filosofen Confucius. Og maten har utviklet seg over tid. Dens kulinariske teknikker, forberedelser og servering av mat er utviklet til de høyeste nivåene.
Hunan-mat (kinesisk: 湘菜, xiāngcài), fra Hunan-provinsen i det sørlige Kina, er et av Kinas åttende største kjøkken, til tross av Szechuan og kantonesisk mat. Historien om matlagingsferdighetene som er brukt i Hunan-kjøkkenet går tilbake til 1600-tallet.
Matlaging i Kina som har inntatt en viktig posisjon i kinesisk kultur gjennom historien, regnes som en kunst og en vitenskap.
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|---|
![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() |
bottom of page